OMAT ASKELEENI


Hei. Nimeni on Nina, olen koulutukseltani sosionomi ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Minulla on myös jonkin verran terveysalan AMK-opintoja suoritettuna. Nuorempana tein töitä kaupan alalla, mutta valinta ei koskaan tuntunut omalta. Etsin pitkään suuntaani ja kipuilin, mitä oikeastaan haluaisin tehdä. Jotain ihmisläheistä ja merkityksellistä? 

Valmistuin sosionomiksi (suuntautumisena palveluohjaus ja sosiaalityö) kuusi vuotta sitten. Työskentelin erilaisten etuuksien, elämänhallinallisten teemojen sekä konkreettisen ohjauksen parissa haastavassa ja monipuolisessa asiakastyössä. Vasta työkokemuksen ja asiakkailta saamani palautteen vuoksi rohkenin lähteä opiskelemaan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja psykoterapeuttisia valmiuksia. Opiskelu oli oikein antoisaa, mutta ennen kaikkea valoi minuun uskoa ja rohkeutta irtisanoutua silloisesta vakituisesta työpaikastani. Hyppy tyhjään oli hurjan pelottava, mutta kannatti. Pääsen nyt yhdistämään kaikkea oppimaani, sosionomina saamaani kokemusta, sekä todellisen intohimoni, ihmisten auttamisen elämään omannäköistään elämäänsä. 

Alanvaihdon lisäksi olen tehnyt myös muita isoja käännöksiä elämässäni, vaikka koenkin olevani varovainen ja turvallisuushakuinen. Tiedän siis omakohtaisesti, ettei muutosta varten tarvitse olla erityisen rohkea, varma tai omata alati positiivista ajattelutapaa. Joskus sen oman jutun löytymiseen tarvitaan vain enemmän aikaa ja elämänkokemusta. Toisinaan myös hieman vetoapua.

Olen aina ollut kiinnostunut terveydestä, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja eri näkökulmien ymmärtämisestä. Erityisen lähellä sydäntäni on auttaa ihmisiä elämään vapaampana mielen luomista rajoituksista. En ole kaikkitietävä mykkä ja nyökyttelevä nojatuolinpäällinen, vaan aidosti läsnä ja sinua varten. Minua ei tarvitse jännittää tai arastella. Olen maanläheinen, rauhallinen ja analyyttinen, mutta myös helposti lähestyttävä ja varsin huumorintajuinen. Sydämenasiani on jokaisen oikeus omannäköiseen, perustyytyväiseen elämään. Kiinnostus aivotutkimukseen ja ihmisen käyttäytymisen syihin ylipäätään ovat myös antaneet paljon eväitä työskentelyyn. Ymmärrän hyvin erilaisia todellisuuksia, eikä mikään inhimillinen ole minulle vierasta. 

Tapaamisilla keskustellaan, tarvittaessa tehdään tehtäviäkin. Joskus jo yksikin kerta riittää, mutta myös pitkät terapiat ovat mahdollisia niin halutessasi. Olet lämpimästi tervetullut minkä tahansa aiheen tai elämäntilanteen kanssa. 


Toivottavasti nähdään pian! 


Nina Pulkkinen
Nina Pulkkinen

Siria sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti